Hypp på en frisk, men fet pai? Bake this:
Du trenger:
Bunn
- 100 g kaldt smør
- 120 g hvetemel
- par spiseskjeer vann
Sitron- og limekrem
- 1 boks kondensert melk (søtet)
- skall og juice av 1 lime og 1 sitron
- 2 eggeplommer
Rabarbra- og bringebærtopp
- 1 stang rabarbra
- 1 håndfull bringebær
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer sukker
Så:
- Lag bunnen først. Smuldre sammen ingrediensene. Jobb det til en deig. Dekk til deigen med plast, og sett den i kjøleskapet i ca en time.
- Kremen. Visp sammen eggeplommen. Hell i den kondenserte melken. Rør. Raspe sitron og lime, og rør inn dette. Tilsett så mye juice du selv ønsker. Jeg foretrekker en ganske syrlig krem.
- Klem bunnen utover en paiform. Forstek bunnen i ca 8-10 min (200 grader). Avkjøl litt. Hell sitronkremen i. Stek i ytterligere 15 min på 160 grader. Paien må henge i kjøleskapet i et par timer.
- Ha alle ingrediensene til toppingen i en kjele. La det kose seg på svake varme. Sil ut væsken, og ha fruktbitene i en bolle. Jeg hadde væsken i kjelen igjen og lot det redusere til en litt tykkere sirup. Bland sirupen med fruktbitene. og toppingen er klar.
Frisk, søt, fruktig, syrlig – kan man be om mer?!
Legg igjen en kommentar