Sitron- og limeterte

1 jun

Hypp på en frisk, men fet pai? Bake this:

Image

Du trenger:

Bunn

  • 100 g kaldt smør
  • 120 g hvetemel
  • par spiseskjeer vann

Sitron- og limekrem

  • 1 boks kondensert melk (søtet)
  • skall og juice av 1 lime og 1 sitron
  • 2 eggeplommer

Rabarbra- og bringebærtopp

  • 1 stang rabarbra
  • 1 håndfull bringebær
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer sukker

Så:

  • Lag bunnen først. Smuldre sammen ingrediensene. Jobb det til en deig. Dekk til deigen med plast, og sett den i kjøleskapet i ca en time.
  • Kremen. Visp sammen eggeplommen. Hell i den kondenserte melken. Rør. Raspe sitron og lime, og rør inn dette. Tilsett så mye juice du selv ønsker. Jeg foretrekker en ganske syrlig krem.
  • Klem bunnen utover en paiform. Forstek bunnen i ca 8-10 min (200 grader). Avkjøl litt. Hell sitronkremen i. Stek i ytterligere 15 min på 160 grader. Paien må henge i kjøleskapet i et par timer.
  • Ha alle ingrediensene til toppingen i en kjele. La det kose seg på svake varme. Sil ut væsken, og ha fruktbitene i en bolle. Jeg hadde væsken i kjelen igjen og lot det redusere til en litt tykkere sirup. Bland sirupen med fruktbitene. og toppingen er klar.

Frisk, søt, fruktig, syrlig – kan man be om mer?!

 

Legg igjen en kommentar